Luister jij wel eens een podcast? Zo ja, welke? Podcasts zijn een enorm handige manier om informatie te vergaren wanneer je ondertussen met iets anders bezig bent. Wanneer je muziek zo veel mogelijk kunt vervangen door het luisteren van podcasts zul je merken dat je ongemerkt een stuk meer kennis op doet.

Waar ik eerst vaak muziek luisterde tijdens het fietsen, autorijden of tijdens het uitvoeren van wat simpele werkzaamheden. Heb ik dit tegenwoordig vervangen door het luisteren van podcasts. Ongemerkt kan ik veel kennis op doen zonder daar specifiek tijd voor vrij te maken.

In deze blog ga ik je vertellen wat mijn favoriete podcasts zijn. Ze zijn eenvoudig te luisteren via Spotify en zeer nuttig. Zeker wanneer je in hetzelfde vakgebied werkt als ik. Maar ook voor je algemene kennis zitten er een aantal aanraders tussen.

Marketing School

Als je dagelijks op de hoogte gehouden wilt worden van de laatste online marketing ontwikkelingen is Marketing School een echte aanrader. Neil Patel en Eric Siu plaatsen dagelijks een nieuwe aflevering. In deze afleveringen vertellen ze de laatste trends in de wereld van online marketing. Daarnaast geven ze ook hun unieke kijk op dit vlak.

Toen ik pas net lerende was in online marketing wereld, ben ik simpelweg de podcast van aflevering één af gaan luisteren. Hier bespreken ze de absolutie basis. Ondanks dat deze afleveringen al een aantal jaren oud waren bleken ze zeer nuttig. Ze bespraken zeer interessante onderwerpen die mijn manier van kijken naar marketing volledig veranderde.

Een groot voordeel voor mij persoonlijk, was dat veel afleveringen over websites gingen. Veel van de afleveringen ging over hoe je jouw website kunt verbeteren. Vindbaarheid en conversie stond daardoor vaak centraal. Iets wat voor mij dagelijks in mijn werk terugkwam. De tips die ze gaven kon ik direct praktisch toepassen.

Als je actief bent in de online marketing wereld is de Marketing School zeker een aanrader. Afleveringen zijn kort en bevatten veel waarde. Ze uploaden elke dag en er is voor ieder wat wils.

De IMU Podcast

Wie net als ik veel aan de slag is met het bouwen en optimaliseren van websites moeten de IMU kennen. Een enorm energiek bedrijf met een mooie kijk op SEO. Deze podcast die wordt geleid door de twee eigenaren, Martijn van Tongeren en Tonny Loorbach is daarom zeker een aanrader.

Tonny die ook schrijver is van het boek Doelgerichte SEO en Martijn, posten elke week een nieuwe podcast waar ze dieper in gaan op een bepaald vlak van online marketing. Hun opmerkelijke manier van denken en hun openheid zet je aan het denken.

Net als de Marketing School raad ik je ook aan deze podcast vanaf het begin te beluisteren. Zeker in de eerste afleveringen starten ze bij de basis en geven ze enorm veel waarde.

De Psychologie van Succes Podcast

Net als de vorige podcast speelt Tonny Loorbach ook in deze podcast een rol. Samen met Albert Sonnevelt vertellen zij wat de psychologie van succes precies is en hoe jij het kunt toepassen in je dagelijks leven. Elke aflevering beantwoorden ze een vraag van een luisteraar en pakken ze een ander onderwerp.

Een enorm voordeel van deze podcast is dat het niet uitmaakt welke aflevering je gaat luisteren. Je kunt eenvoudig halverwege instappen bij onderwerpen die je aanspreken of die je zinvol lijken.

BNR’s Big Five

De eerste podcast in deze lijst die niet over online marketing gaat. BNR’s Big Five is namelijk één van de podcast die enorm bijdraagt aan je algemene kennis. In deze podcast spreekt Roelof Hemmen namelijk de zogeheten hoofdrolspelers uit belangrijke onderwerpen die op het moment actueel zijn.

Elke week bespreekt hij in vijf maal drie kwartier een verschillend onderwerp. Elke week wordt er een ander onderwerp besproken waardoor de podcast erg divers is. Vaak worden er ook nog eens verschillende soorten gasten uitgenodigd. Hierdoor worden de onderwerpen van verschillende kanten belicht.

Deze podcast is echt een aanrader voor iedereen. Omdat er elke week andere onderwerpen worden besproken is er voor ieders wat wils. Daarnaast stelt Roelof duidelijke en kritische vragen waardoor kwaliteit voorop staat. BNR’s Big Five is daarnaast elke doordeweekse dag te beluisteren tussen 10 en 11 op BNR Nieuwsradio.

SEO Podcast

Onder het motto “over zoekmachine optimalisatie kun je eindeloos praten” nemen Rutger Steenbergen en Michiel Brand je mee in de wereld van SEO. Elke aflevering bespreken ze een actualiteit of beantwoorden ze een vraag van een luisteraar. Omdat beide heren zelf actief zijn in deze wereld geven ze enorm veel waarde.

Eens in de zoveel tijd uploaden ze een nieuwe podcast. Vaak over een onderdeel van de wereld van zoekmachine optimalisatie. Zeker voor mensen zoals ik die veel met websites en online vindbaarheid werken een echte ‘eye openener’.

Een ander voordeel is dat de podcast per aflevering geluisterd kan worden. Aan de titel is af te lezen welk onderwerp behandeld wordt. Zelf luister ik vaak degene waarvan ik weet dat meer informatie nuttig zal zijn.

Business Books Podcast

Als je net als ik op zijn tijd graag een boek leest maar niet precies weet wat er allemaal is en welke boeken wel of niet goed zijn is er een oplossing. De Business Books Podcast. In deze podcast worden interessante management boeken besproken. Aan de hand daarvan kun je een keuze maken of het boek wel of niet relevant is voor jou om te lezen.

Daarnaast geven ze zelf ook aan wat de belangrijkste punten zijn uit boeken. Aan de hand van deze podcast kun je eenvoudiger de keuze maken bepaalde boeken wel of niet te gaan lezen.

Eindbazen

Wie echt de diepte in wil gaan op het gebied van allerlei interessante onderwerpen moet de podcast van Eindbazen luisteren. Deze podcast zit vol ondernemers die vertellen over het succes van hun business en de manieren hoe zij hun bedrijven hebben gebracht naar waar ze vandaag de dag zijn. Daarnaast ontvangen ze ook allerlei andere soorten gasten die altijd een specifiek iets behandelen. Dit heeft vaak te maken met zelfontwikkeling, ondernemen, online marketing, etc.

Wat mij persoonlijk enorm aantrekt is de manier dat de podcast wordt gebruikt. Omdat de podcast rond de twee uur per aflevering duurt zorgt het ervoor dat je echt de diepte in kunt gaan. Zoals ze zelf ook aangeven wordt de meeste waarde dan ook in het laatste halfuur gegeven. Dit omdat dat het moment is dat er echt de diepte in wordt gegaan.

Het is echt een aanrader voor iedereen die van dit soort zaken houdt en hier gewoon echt een keer de diepte over in wilt gaan. Je ontvangt echt waardevolle tips van leuke en boeiende gasten. Het nadeel is alleen dat je er altijd een uurtje of twee me zoet bent.

Eindbazen favoriete podcast

The Tony Robbins Podcast

Tony Robins kwam ook al voor in mijn blog over het beste van Netflix. Ook in mijn blog over mijn favoriete podcasts heeft Tony een plekje. In zijn eigen podcast gaat hij namelijk dieper in op zijn specifieke manier. Hij verteld je over ondernemen, de lessen die hij hier in heeft maar ontvangt ook gasten over verschillende soorten onderwerpen.

De podcast is helaas wel wat onpersoonlijk maar wel echt heel waardevol. Zeker wanneer je dient gemotiveerd te worden is deze podcast een mooi begin. Daarnaast leer je makkelijk toe te passen tips die jou in je carrière kunnen helpen.

the Tonny Robbins podcast favoerite podcast

Hoe ik podcasts beluister

Eigenlijk beluister ik vrijwel altijd podcasts via Spotify. Ook omdat dit het platform is wat ik gebruik om muziek te luisteren. Daarnaast is het voordeel dat Spotify zelf ook bij houdt waar je bent gebleven. Iets wat andere partijen programma’s niet altijd doen.

Wat is jouw favoriete podcast?

Nu je mijn blog gelezen hebt over mijn favoriete podcasts ben ik erg benieuwd. Enerzijds naar wat jij er van vind. Maar ook naar jouw favoriete podcast(s). Daarom zou ik het leuk vinden als je dit zou willen delen. Mogelijk vind jij jouw podcast dan de volgende keer wel terug in het bovenstaande lijstje.