Netflix is een enorm uniek en succesvol bedrijf. Hun concept is enorm effectief en het is langzaam de traditionele televisie aan het vervangen. Regelmatig kijk ik wel eens een film op Netflix. Enorm tof vind ik dat. Ondanks de vele onzin die Netflix te bieden heeft, als ik het zo mag noemen. Heeft het ook een aantal toffe films en docu’s waar je enorm veel van kunt leren als ondernemer.

In deze blog heb ik voor jou mijn favoriete films of docu’s op Netflix verzameld met betrekking op ondernemen. Uit een aantal van deze films heb ik daadwerkelijk handige tips en inzichten gekregen. Daarom neem ik jou vandaag mee in het beste van Netflix. En vertel ik je de dingen die ik heb geleerd.

Steve Jobs

Steve Jobs, mede oprichter van Apple, wie kent hem niet. Onlangs is Netflix gekomen met een nieuwe film over de voormalig topman van Apple. Via drie unieke fragmenten uit zijn leven laten ze zien hoe hij is en hoe hij te werk gaat. Ze kijken naar zijn zakelijke kant maar geven je ook een inkijk in zijn privé.

De film is eigenlijk te verdelen in drie verschillende delen. Steeds vlak voor een presentatie van één van zijn producten. Telkens nemen ze je mee in zijn verhaal en het moment van leven. Je krijgt een uniek beeld over zijn privé, specifiek de relatie met zijn dochter. Daarnaast kom je meer te weten over zijn manier van werken. Je ziet hoe hij het Apple personeel manipuleert en wat zijn werkwijze precies inhoudt.

Als je fan bent van keiharde actie films dan raad ik je niet aan om de film te bekijken. Wil je echter meer te weten komen over Steve, Apple en haar producten dan kun je hier toch niet om heen.

The Wolf of Wall Street

The Wolf of Wall Street. Ondanks dat vele van jullie deze film al kennen en hij misschien niet helemaal past in dit rijtje wilde ik hem toch even benoemen. De film, ondanks dat die erg entertainend is, verteld het verhaal van een enorm succesvol ondernemer. Helaas dat zijn manier van werken niet helemaal legaal was…

Leonardo Dicaprio speelt de rol van Jordan Belfort, een enorm succesvolle verkoper. Maar zijn succes neemt al snel een keerzijde aan. Vrouwen, drugs en fraude zorgen ervoor dat het enorm snel bergafwaarts gaat. De film zet dit op een enorm leuke en unieke manier neer.

Als je een leuke entertainende film wilt gaan kijken waar je ook nog eens wijze lessen uit kunt halen op het gebied van verkopen én ondernemen, dan raad ik je aan deze film te bekijken. het is namelijk een onwijs goede film. Het leukste, dat dit allemaal waar zou zijn gebeurd.

Tony Robbins: I Am Not Your Guru

Tony Robbins is een uniek iemand. Coach, spreker en schrijver, Tony is in staat ieder zijn leven te beteren. Door zijn unieke aanpak dringt hij tot iedereen door. In deze documentaire wordt Tony gevolgd tijdens het geven van zijn seminar “Date With Destiny”.

Unieke beelden achter de schermen worden aangevuld met beelden van het seminar zelf. Zo leer je hem en zijn technieken beter kennen. Ben jij van mening dat er meer in je leven zit. Dan is deze docu echt een aanrader voor je.

Trump: An Americain Dream

Donald Trump, president van de Verenigde Staten. Hij is misschien wel de machtigste man ter wereld. Maar wie Trump al kende voor hij zich kandidaat stelde voor het presidentschap, moet hem kennen als enorm succesvolle zakenman.

In deze documentaire van vier afleveringen worden verschillende levensfases van de president verteld. Aan de hand van oude beelden vertellen zijn handlangers, maar ook vijanden, hoe Trump te werk gaat en wat hem nu zo uniek maakt.

Het leuke is dat de documentaire vier verschillende onderwerpen verteld. Zo gaan ze in de eerste aflevering in op zijn avonturen in Manhatten en wordt in de laatste aflevering zijn politieke carrière nader belicht. Hierdoor krijg je een uniek beeld van de Amerikaanse miljardair.

Inside Bill”s Brain

Bill Gates is één van mijn grootste inspiraties. Zijn manier van werken en zijn persoonlijkheid zijn dingen waar ik enorm tegenop kijk. In deze mini serie van drie afleveringen neemt Netflix je mee in zijn leven. Een unieke kans om meer te weten te komen over één van werelds rijkste mensen.

Per aflevering wordt je meegenomen in een uniek deel van zijn leven. Zo wordt er dieper ingegaan op zijn strijd tegen Polio. Samen met zijn vrouw Melinda zet Bill zich namelijk in voor verschillende goeden doelen.

Maar ook wordt er verder ingegaan op de manier van denken van de oprichter van Microsoft. Dit deel vond ik persoonlijk erg interessant. Zijn denken is namelijk uniek. De manier waarop hij dingen bekijkt en de connectie tussen verschillende elementen kan leggen is bijna buitenaards.

Deze docu kijkt enorm snel weg en zorgt echt voor een uniek beeld van Bill Gates. Zeker wanneer je net als ik groot fan bent van Bill, moet je dit gezien hebben.

The Founder

Iedereen kent het concept van McDonald’s, enorm snel fastfood fabriceren voor haar klanten. Ondanks dat simpel lijkt was het vroeger uniek. De efficiëntie van de keuken en uniekheid van de uitstraling maakte McDonald’s tot een succes.

The Founder verteld het verhaal van het ontstaan van McDonald’s. Het neemt je mee in het verhaal aan de hand van Ray Kroc. Roy Kroc is een ambitieuze ondernemer die milkshake mixers verkoopt. Helaas is hij niet erg succesvol. Tot hij op een dag een bestelling ontvangt van de fastfoodketen McDonald’s.

Hij is direct verlieft op het idee en wil McDonald’s niet meer met rust laten. Op een niet zo’n nette manier lukt het hem uiteindelijk om het concept om te zetten tot een van de grootste restaurantketens ter wereld. Hoe hij dit doet en hoe hij de originele oprichters van McDonald’s benadeeld zie je haarfijn uitgelegd in deze film.

Het fijne is dat deze film geen documentaire is. De film, die op waarheid is berust, verteld het verhaal echt in een lopend verhaal. Hierdoor kijkt het makkelijk in één keer weg en heb je geen last dat het een lang en saai verhaal wordt.

Black Mirror

Ook Black Mirror kon natuurlijk niet ontbreken in mijn lijstje met het beste van Netflix. Deze serie is namelijk een weergave van de problemen waar wij als mensen mee te maken kunnen gaan krijgen. Deze serie geeft namelijk de toekomst weer met allerlei van die tijd ‘moderne problemen’.

Achter elke aflevering zit een boodschap. Deze boodschap heeft in sommige gevallen al betrekking op de tijd van nu. Het wordt alleen in extreme weergeven. Dit geeft wel goed neer welke fouten dingen we gaan doen of nu al doen. Enorm interessant om te zien.

De serie is enorm vermakelijk en de afleveringen zijn ook nog eens in verschillende volgorde te bekijken. Hierdoor kun je alleen degene eruit pakken die jouw aanspreken. Ook wil ik je even waarschuwen over hoe extreem de serie is. Maar in mijn ogen maakt dit het juist ook weer leuk.

FYRE: The Greatest Party That Never Happened

Als afsluiter een net als The Wolf of Wall Street een iets anders soort film. Of in dit geval, een documentaire. Fyre Festival moest een enorm exclusief festival gaan worden in de Bahama’s. Maar zoals de titel al verklapt, het heeft nooit plaatsgevonden.

Deze docu neemt je mee in het mislukte plan van succesvol ondernemer Billy McFarland en rapper Ja Rule. Wat een luxe festival moest gaan worden voor exclusieve gasten liep uit tot een totale ramp scenario. Het festival wat plaats zou vinden op een oud eiland van Pablo Escobar valt volledig in het water. Het gaat zo ver, dat de eerste festival bezoekers al op het eiland aankomen en merken dat niets van de beloftes waar zijn.

Deze documentaire is echt een aanrader voor iedereen. Het zet je namelijk neer hoe zo iets groots volledig in de soep loopt. Ondanks dat de marketing van het festival enorm uniek was. Deze precies anderhalf uur durende docu is daarom echt een aanrader.

Wat is jouw favoriete Netflix film of serie?

Nu je op de hoogte bent van wat mijn favoriete Netflix films (of docu’s) zijn, ben ik benieuwd naar die van jou. Wat kijk jij zoal op Netflix? Het mag net als dit lijstje te maken hebben met ondernemen of met iets totaal anders. Want ja, ik kijk ook films als Inception en Saving Private Ryan. Laat het vooral weten in de reacties!