Selecteer een pagina

Glibbergips

De Glibbergips, wie kent hem niet. Is het een mythe? Is het een legende? Of heeft de Glibbergips wel degleijk bestaan. Je snapt waarschijnlijk als geen ander wat een enorm complex onderwerp dit is. De glibberverhalen gaan al honderden jaren rond. Zonder twijfel is het één van de meest begeerde wezens waar wij als mensheid vooralsnog weinig grip op krijgen.

Vandaag gaan we daar verandering in brengen. Ik leg het hele verhaal blood. Het ontstaan van de Glibbergips maar ook wat hem nu zo’n uniek wezen maakt. Op deze pagina vertel ik je het verhaal van a tot z. Na het lezen weet je alles omtrent de Gipsmeister en hoe je met het wezen kan leven, mocht je deze ooit tegenkomen.

Wat is de Glibbergips

In het jaar 1243 werd de Glibbergips voor het eerst gespot. Glibberernd door de straten van Londen genoot de Glibbergips van het leven. Pas in 1271 zou het ontdekken over wat voor een bizarre kwaliteiten het beschikt.

Het gebeurde allemaal op 3 augustus 1271. Iets voor middennacht, het fenomeen vond voor het eerst plaats. Iets wat zo veel impact maakte op de plaatselijke bevolking, dat het verhaal ruim 750 jaar later nog steeds wordt verteld.

Het is zelfs zo dat de Glibbergips af en toe in Londen nog geroken kan worden. De wijzen zeggen dat af en toe de Glibbergips uit het hol komt om de straten van Londen te terroriseren.

De Glibbergips